Hela, was ik eerder deze week toch een beetje voorbarig met mijn bijdrage aan de Great Wide Open Battle.

Helemaal niks mis met Matthew E. White (stem vooral op mijn bijdrage, haha), maar tjonge, als je morgenmiddag even bij Sheep, Dog & Wolf gaat kijken, sluit ik niet uit dat je een onvervalste ik-was-erbij-ervaring tegemoet gaat.

Kan wel eens wat worden, zeg ik. Al was het maar omdat deze eenmansband niet ouder is dan negentien jaar (ja, wéér zo’n jong talent). Daniel McBride zingt, speelt gitaar, drumt en speelt piano, saxofoon, xylofoon en nog een berg andere instrumenten. In zijn eentje klinkt hij als een soort kruising tussen indie-lievelingen Grizzly Bear en Fleet Foxes (of Crosby, Stills, Nash & Young, zo u wilt). Hoe hij dat live voor elkaar bokst? Zie het morgen om 15.30 uur op het Naar Buiten-podium, of later dit weekend in Groningen of Deventer. Lukt dat niet? Op 19 september staat hij op Incubate in Tilburg.

Egospect, het ijzersterke debuutalbum van Sheep, Dog & Wolf kun je bovendien gratis downloaden.

 


Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.