Vandaag moest ik denken aan een band waarvan ik niet meer op de naam kon komen. Jochies van hooguit 14 jaar uit Den Haag, die landelijk bekend werden, onder andere door een optreden in De Wereld Draait Door.

Dat is lastig te googelen, maar gelukkig bood Twitter uitkomst (dank, Robin, je krijgt binnenkort een biertje van me; Henk wist nog te melden dat ze drie jaar geleden niet voor een sessie naar de Kink FM-studio konden komen omdat een van de leden Cito-toets moest doen).

Het ging om All Missing Pieces. Ach wat schattig, dacht ik toen ik destijds het liedje hoorde, maar mooi dat het wel de hele dag in m’n kop zat. Wat is er van deze band geworden, vroeg ik me af. Het meest recente bericht op hun blog dateert uit februari 2012. Oei! Er zijn inmiddels toch geen stukjes kwijt?

The Strypes uit Ierland zijn met hun zestien jaar natuurlijk veteranen vergeleken met de Haagse kids van toen, maar het blijft aan de jonge kant. En ook zij hebben zo’n heerlijk liedje gemaakt dat onbevangen klinkt, maar intussen wel blijft hangen.
Ze hebben al een flinke live-reputatie en Sir Elton John, Jeff Beck, Roger Daltrey en Dave Grohl zijn alvast fan. Komende maand kunnen we horen waar ze nog meer toe in staat zijn, als hun debuutalbum uitkomt.

Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.