Van het Ierse Bell X1 had ik tot een paar weken geleden nog nooit gehoord. En dat terwijl ze al aan album nummer zes toe zijn en in hun thuisland een behoorlijke status genieten. Zal dankzij hun nieuwe album Chop Chop de wereld buiten Ierland voor ze opengaan?

Het is een plaat waarvan iedere week een ander nummer je favoriet kan zijn. De afgelopen weken stond het uptempo I Will Follow You in mijn freaklijst, maar deze week besloot ik dat het toch echt een ander liedje is dat zomaar de doorbraak voor Bell X1 buiten hun thuisland kan betekenen.

Diorama is een subtiel liedje in Elbow-stijl, waarin vooral de prachtige zang opvalt. Net als je denkt dat het grote gebaar, letterlijk met toeters en bellen, niet uit kan blijven, neemt de band weer gas terug. Zo blijft het liedje tamelijk klein en bescheiden. En mooi!!!

Is dat alles jou toch iets te zoetjes? Check dan de andere binnenkomer deze week: het nietsontziende elektrobeukwerk van Fuck Buttons.
Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.