Eerst hadden we de Snob 2000; de mooiste liedjes die de voorselectie van de Top 2000 niet hebben gehaald. In de Nederlands Ondergewaardeerde 99 (NO99) staan de liedjes van eigen bodem centraal. Welke Nederlandse pareltjes hebben nooit de Top 40 gehaald?

Nadat de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes hun favoriete liedje mochten verdedigen, is nu de beurt aan jou. Er is keuze uit ruim 1.000 liedjes. De criteria: het nummer moet als single zijn uitgebracht én mag nooit in de Top 40 hebben gestaan. En, o ja: we richten ons op artiesten die op festivals als Pinkpop of Lowlands speelden of daar hadden kunnen spelen.

Stemmen dus! En wel hierrr. Eind mei maken we de lijst bekend, die dus zal bestaan uit – hoe kan het ook anders – de 99 populairste liedjes.

Onze vrienden van Digimuziek hebben de selectielijst weer verwerkt in een Spotify-lijstje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.