Die stoïcijnse jongeren, met die ingevallen wangen en dat sluike haar, die op de stoep mensen omver loopt. Het is één van de bekendste beelden uit een videoclip van de jaren negentig.

Het viooltje: tu-tu-tu-tu-tu-tuuuu tu-tu-tuuuu tu-tu-tuuuuu… Een van de bekendste viooltjes. The Verve is een klassieke Ondergewaardeerde Liedjes-band, in my humble opinion. Ze zullen altijd worden herinnerd aan Bitter Sweet Symphony.

Maar die opvolger, was zooo veel mooier…

Ik zal niet de enige zijn die dacht dat dit liedje over drugs gaat. Blijkt niet te kloppen: het gaat over de stervende vader van zanger Richard Ashcroft. De medicijnen slaan niet aan.

The drugs don’t work
They just make you worse
But I know I’ll see you’re face again

Brok in mijn keel.

Drugs Don’t Work haalde nooit de Top 40 – en dat is onbegrijpelijk.

5 comments

  1. Dit liedje koos mijn liefste vriendin voor haar uitvaart en de tekstregels die jij citeert, kwamen op haar rouwkaart. Ze was ongeneeslijk ziek en wist dat ze niet lang meer te leven had. Het is bijna 15 jaar geleden dat ik aan haar sterfbed zat, maar ik kan het nummer nog steeds niet luisteren zonder te huilen. Inderdaad, hartverscheurend mooi.

  2. Wat een verhaal! Dat was dan ook kort na het uitkomen van de single, toch? Ik heb al die tijd niet geweten dat het hierover ging, tot voor kort (dacht dat het echt over drugs ging)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.