Het is 1997. Ergens in de zomer, waarschijnlijk.

Pamela Anderson look-alikes lay naked in the sand.
I quickly turn around to dig a bigger hole for my best friend.

De eerste demo van Racoon is geboren. Drie jaar later staat Ice Cream Day op Till Monkeys Fly. Het is een typisch liedje van deze debuut-cd: een beetje puberaal, veel bravoure en humor.

Nu is Racoon een van de bekendste bands van Nederland. Zaterdag wonnen ze nog de Popprijs, als bekroning op hun jubileumjaar. Van het laatste album Liverpool Rain werden vijf (5!) singles uitgebracht, de band viert het derde lustrum  met concerten in de HMH en het Klokgebouw in Eindhoven.

Er is in de tussentijd zó veel gebeurd, dat het tijd is voor een Ondergewaardeerde Battle. Het grote publiek kent Racoon vooral van Love You More en No Mercy, maar wat zijn nu de meest ondergewaardeerde Racoon-liedjes? Die niet meer of véél te weinig gedraaid worden?

Deze Battle doen we samen met Racoon. Hoe? Door de fans via Facebook en Twitter uit te nodigen om mee te battlen met onze bloggers. We hebben tien plekken om weg te geven aan de fans. Wie zijn favoriete (ondergewaardeerde) Racoon-liedje wil verdedigen, kan zich aanmelden via de mail. De bedoeling is dat je uiterlijk 24 januari een stukje aanlevert over jouw favoriete, ondergewaardeerde Racoon-liedje.

Welke dat is, maakt niet uit: het enige criterium is dat het geen hele grote hit is geweest. Dat kan van alles zijn: Nothing in Particular, World Without Worries, Blow Your Tears, Evidence, Run Out, Good & Ugly, Teardrop, No Story To Tell, of natuurlijk een totaal ander nummer.

Doe mee (en wel zo)!

  1. Kies je liedje en een tweede keuze (voor het geval iemand er al met jouw liedje vandoor is).
  2. Mail je keuze naar mij.
  3. Tien inzendingen worden uitgekozen om mee te bloggen.
  4. Als je bij de tien bloggers hoort, stuur je uiterlijk 28 januari een stukje van twee tot vier alinea’s op: waarom is juist dit liedje ondergewaardeerd?. Kijk hier voor voorbeelden.
  5. Succes!

6 comments

  1. Done! Ik laat zulke dingen meestal aan me voorbij gaan, maar nieuw jaar, nieuwe dingen doen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.