Het is het jaar 1994. Een klein berichtje in de OOR: er komt een tribute-cd voor Boudewijn de Groot.

Dit kleine berichtje heeft grote gevolgen. Jimmy is al jaren één van mijn favoriete nummers en ook Tip van de sluier vind ik prachtig. Ik vraag me af welke nummers op de tribute-cd worden gedaan en door wie, maar vooral deze twee nummers spoken dagen door mijn hoofd.

Een paar maanden later komt de Als de rook is verdwenen (een eerbetoon aan Boudewijn de Groot) dan eindelijk uit. En natuurlijk zoek ik eerst Jimmy en Tip, maar Tip staat er niet op… WTF!

Het eerste nummer is Waterdrager, in een typische The Scene-uitvoering. Niks mis mee dus, maar ik spoel gelijk door naar Tröckener Kecks die dus Jimmy mochten doen. En eigenlijk ben ik zwaar teleurgesteld, duidelijk niet wat ik er van verwachtte.

Maar gelukkig staan er nog wel wat pareltjes op de cd, waaronder zelfs een aantal Engelstalige nummers. Het blijkt dat Boudewijn ook een paar Engelstalige liedjes heeft opgenomen. Vooral de Engelse versie van Verdronken Vlinder was prachtig gedaan door Bettie Serveert .

De voor mij onbekende Julia P Hersheimer speelt een fantastische cover van De Noordzee.

Rowwen Hèze doet een typische Malle Babbe en wordt later in de OOR zelfs door De Meester afgekraakt.

Maar één nummer blijft na bijna twintig jaar het meeste hangen. The Prodigal Sons veranderen Telkens Weer in And Again, en dat nummer is na al die jaren bij mij uitgegroeid tot het beste nummer ooit van Nederlandse bodem.

Goede opbouw, geweldige stem van Erwin Nijhoff en dan die gitaar: weergaloos!

Een jaar geleden kwam Nijhoff weer in de picture door The Voice of Holland. Op Twitter stuur ik hem een berichtje naar hem met de vraag of hij And Again nog eens wil spelen, maar… tevergeefs. Van zijn grootste fan (althans volgens hemzelf) krijg ik een tweet terug dat hij het nummer niet kende en het fantastisch vond!

Stiekem vraag ik ook hoe Eddie Vedder dit zal spelen, maar daar zal ik wel van moeten blijven dromen denk ik.

2 comments

  1. Freek, Ook ik ben al jaren een volger van Erwin; van zijn Prodigal Sons-tijd tot nu toe. Ooit maakte ik zijn fanclubblad. In die tijd is And Again door de lezers uitgroepen tot het nummer wat ze het liefst hoorden bij de live optredens. Leuk dat je na 20 jaar dit nummer even afstoft om onder de aandacht te brengen.

  2. Op spotify kan ik het nummer niet vinden. Heb de betreffende cd destijds op een cassette bandje gehad: inderdaad geweldig nummer! Ik zou het graag digitaal hebben, maar kan het niet vinden. Iemand een idee waar ik het nummer kan kopen / downloaden?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.