‘Laten we een battle doen over liedjes die niet de voorselectie van de Top 2000 hebben gehaald?’ Toen Martijn Vet het voorstelde, had hij niet kunnen vermoeden dat het idee alle records van deze blog zou breken:

  • Vijftien bijdrages
  • 24 reacties
  • 44 Facebook-berichten
  • 82 Tweets

Het onderwerp heeft iets losgemaakt. Zoveel legendarische liedjes en artiesten die niet in de keuzelijst van Radio 2 voorkwamen. Glorybox van Portishead, Teardrop van Massive Attack, niks van Living Colour, Tim Knol, Beck, Faith No More, Queens of the Stone Age, The Smashing Pumpkins of The Black Keys. Jaja, allemaal artiesten uit de periode vanaf de jaren 90, maar ook uit de vroegere popjaren zijn er ernstige omissies, waaronder Nick Drake en Curtis Mayfield.

Enfin. Wie A zegt, moet ook met een B-lijst komen. Ondergewaardeerde Liedjes gaat verder waar Radio 2 ophoudt. Daarom, binnenkort, hier: de opening van de stemronde van de Snob 2000. Met alleen maar liedjes die niet in de selectie van de Top 2000 stonden. We hebben zo’n 2000 liedjes verzameld, voor de echte muziekliefhebber.

Stefan Koopmanschap van On Air Radio gaat in de laatste uitzending van zijn programma Skoopavond aandacht besteden aan de hoogste noteringen in de Snob 2000.

En wie weet wat er nog meer uitkomt; als hij net zo hard gaat als de battle…

Volg Snob 2000 alvast op Twitter. En als je nog een goede online enquete tool weet, laat het ons weten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.