Je hebt van die stemmen…

Billy Corgan van The Smashing Pumpkins, Axl Rose van Guns N’ Roses, Brian Johnson van AC/DC… Ik zelf weet niet hoe snel ik de radio uit moet zetten als ik Train hoor of Maroon 5. Irritante stemmen (en, vooruit, slechte muziek).

Net zo goed kan ik me voorstellen dat je de stem van Neil Young niet kunt verdragen. Het hoge, geknepen, onvaste stemmetje irriteert veel mensen, maar ik vind hem eigenlijk wel mooi. Het handelsmerk van Neil Young is rockliedjes van 7 minuten met eindeloze solo’s maar met name in zijn ballads hoor je die wiebelige stem van hem pas goed.

Waar kennen we hem van? Zijn grootste hits zijn Heart of Gold (van het fantastische album Harvest uit 1972) en Keep on Rocking in the Free World uit 1989.

Zijn meest ondergewaardeerde vind ik Don’t Let It Bring You Down van After The Gold Rush (1970), ook nog gecoverd door Annie Lennox, Last Exit (een voorloper van The Police) en Wolfmother. Waar het echt over gaat weet ik niet, zelf zei hij daarover: Here is a new song, it’s guaranteed to bring you right down, it’s called ‘Don’t Let It Bring You Down’. It sorta starts off real slow and then fizzles out altogether.

Mooi, Neil.

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.