Het was liefde op het eerste gezicht toen ik Tonight the Streets Are Ours hoorde. Elke keer dat het nu voorbij komt, ben ik weer verliefd. Dit nummer belichaamt het zinderende gevoel van voor het eerst ‘s nachts samen door de stad slenteren. Eerst voorzichtig en nog een beetje twijfelend. Richting mijn huis, of haar huis: dat is onduidelijk en doet er niet zoveel toe. De reis is belangrijker dan de plaats van bestemming. De melodie geeft het glorieuze geluk dat door me heen gaat weer; het versnelde ritme imiteert m’n hartslag. We hebben elkaar gevonden – het verleden en de toekomst spelen geen rol meer, alleen het nu, hier.

Tonight the streets are ours.
And these lights in our heart, they tell no lies

Dit fijne nummer is niet het meest ondergewaardeerde nummer van Richard Hawley. Het heeft behoorlijk wat aandacht gekregen als titelnummer van de documentaire Exit Through the Giftshop van Banksy. Gelukkig is dit geen battle. En wie kent die hele film nou? Of Richard Hawley* überhaupt?

* De gitarist van Pulp. Wist ik ook niet. Ik heb dit nummer waarschijnlijk gevonden toen ik naar aanleiding van All Time High en Common People op zoek was naar andere leuke Pulp-nummers.

2 comments

  1. Zong Richard Hawley niet mee bij Elbow’s Seldom seen kid met het bbc orchestra op The Fix???
    Mooi nummer overigens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.