Als je het hebt over Dusty Springfield, dan zijn er eigenlijk drie (elkaar niet uitsluitende) categorieën kenners. Een deel kent haar van jaren-zestig-hits als Son Of A Preacher Man en I Just Don’t Know What To Do With Myself. Dan heb je mijn generatie, die Dusty leerde kennen tijdens haar comeback in de jaren tachtig met What Have I Done To Deserve This (met de Pet Shop Boys) en In Private.

En zijn er nog de mensen die weten dat Dusty misschien wel één van de mooiste soulstemmen uit de geschiedenis heeft en dat ze nog verschrikkelijk veel mooie liedjes heeft opgenomen, die nooit bekend zijn geworden.

Ik leerde So Much Love pas kennen toen Niels Aalberts het nummer onder handen nam op zijn blog Eerste Hulp Bij Plaatopnamen (EHPO). En zoals hij een nummer kan fileren, van minuut tot minuut: daar wil ik het graag bij laten.

Dus draai deze video, en lees ondertussen zijn verhaal. So Much Love. Dichter kom je niet bij de soul van Dusty.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.