Waar kennen we The Presidents ook alweer van?

Midden jaren negentig maakt deze band uit Seattle furore. Niet met grunge, zoals Wikipedia beweert – het enige wat ze gemeen hebben met Pearl Jam, Nirvana en Soundgarden is hun woonplaats.

Hun muziek is het beste te omschrijven als melige puberpunkrock, in Nederland doet met name Peaches het erg goed (moving to the country, gonna eat me a lot of peaches). Over de gitarist werd altijd verteld dat hij maar met twee snaren speelde, meer had hij toch niet nodig.

Waar niet meer van?

Eerlijk gezegd ben ik er niet heel zeker van, maar voor mijn gevoel is die andere hit van rond die tijd, Lump, een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik kan het niet staven bij het hitlijstenarchief en ook YouTube geeft geen uitsluitsel (Lump heeft zelfs meer hits op YouTube, maar dat heeft waarschijnlijk met het Amerikaanse publiek te maken). Bij het grote publiek in Nederland zijn The Presidents volgens mij vooral de band Peaches gebleven.

En mocht ik er naast zitten: who cares, het is een mooie reden om weer eens naar Lump te luisteren. Om vrolijk van te worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.