Waar kennen we Maná ook alweer van?

Waarschijnlijk nergens van. Tenminste, als je niet uit een Spaanstalig land komt of hebt gewoond. Maná is sinds eind jaren tachtig mateloos populair in thuisland Mexico, de rest van Latijns-Amerika en Spanje.

Maar deze blog gaat natuurlijk over liedjes die in de schaduw staan van andere hits van een artiest. Gelukkig is het me toch gelukt om een aanleiding te vinden om een artikel aan Maná te besteden. In 1999 scoort de band een bescheiden hitje in Nederland samen met Santana: Corazón Espinado. Het is in een tijd dat Santana zijn comeback maakt door liedjes op te nemen met verschillende internationale artiesten, waaronder Rob Thomas van Matchbox Twenty (Smooth).

Waar (ook) niet meer van?

Eén van de grootste hits van Maná is En El Muelle De San Blas. Het liedje vertelt het verhaal over een meisje uit een vissersdorp die haar grote liefde met een boot heeft zien vertrekken. Hij komt niet terug, maar toch blijft ze steeds hoopvol wachten op de kadeop zijn terugkomst, in het dorp verklaren ze haar voor gek. En dat wordt ze uiteindelijk ook.

De mooiste versie van het nummer komt van een MTV Unplugged-sessie uit 1999. Mocht het je toch vaag bekend voorkomen; Ariël heeft het liedje ooit gebruikt in een reclame.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.