Waar kennen we Gnarls Barkley ook alweer van?

In 2006 was Crazy van Gnarls Barkley het eerste liedje dat doorbrak door het grote aantal downloads. Niet zo vreemd: een erg pakkend nummer (dat basje!) dat ook nog eens vernieuwend klonk. Het was niet een zozeer een commercieel succes als wel een onmiddellijke legende: het nummer werd verschillende keren gecovered, door onder meer The Kooks en Nelly Furtado.

Waar niet meer van?

 De opvolger, Smiley Faces, kreeg nog wel wat airplay, maar heeft de top 40 niet gehaald. Ook andere singles die door het duo werden uitgebracht flopten. Zanger Ceelo Green scoorde pas in 2010 weer een hit, maar dan solo, met het nummer Fuck You  (geschreven door Bruno Mars).

Waarom Smiley Faces geen hit is geworden? Ik heb het nooit begrepen.

 

Gnarls Barkley – Smiley Faces by bggirlfan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.