Ik kom graag in Gent, mooie stad en lekkere biertjes. Gent ook de thuishaven van Dad Magic en ook dat is heel lekker. Ik weet niet meer wanneer ik de band voor het eerst heb gehoord, maar waarschijnlijk kwamen ze langs op Spotify. Het doet er eigenlijk ook niet toe want ze veroverden mijn muzikale hart met hun toch wel pittige hardcore. Muziek die je energiebanen in vuur en vlam zetten, je bloed gaat er in ieder geval sneller van stromen, wat je er ook van vindt. Het nummer Ego is daar een schitterend voorbeeld van. Welgeteld 170 seconden duurt deze knaller. Dad Magic een band die benadrukt het graag allemaal zelf te willen doen. Zelf zeggen ze daarover in een interview met Dansende Beren:

We hebben een harde DIY-vibe. Sommige bands komen samen omdat dat megagetalenteerde mensen zijn, die dan daaruit iets beginnen te maken. Wij hebben daartegen echt een mindset van: Oké, dit willen we doen. En dan beginnen we met zoeken naar de tools om dat ook effectief waar te maken; dat gaat van zelf het maken van onze art tot de productie van onze ep, we hebben daarbij zelf heel veel in handen genomen. Wij komen met een idee om het dan al groeiend in te vullen, in plaats van omgekeerd te denken.

Zelf doen, weg van de gebaande wegen en dan goed klinken. Het is niet iedereen gegeven maar de dame en heren van Dad Magic doen het. Magie uit het Gent, luisteren zou ik zeggen en voed je ego.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.