65 jaar geleden verscheen Kom Van Dat Dak Af van Peter Koelewijn. De start van de Nederlandstalige rock- en popmuziek. In al die jaren is veel prachtige Nederlandstalige muziek verschenen. De bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes kiezen deze zomer de in hun oren mooiste en meest ondergewaardeerde Nederlandstalige liedjes uit die 65 jaar.

Nederland barst van het talent. En omdat het al van een behoorlijk tijd geleden is dat zingen of rappen in je moerstaal lame was, zijn er zat jonge en opkomende Nederlandstalige artiesten om te koesteren. Rapper, zangeres en producer Babs komt uit Leiden en is onmiskenbaar een van de aanstormende talenten. In 2021 kwam haar debuut-EP uit, Ruimtevrees. Maar daar bleef het niet bij. Babs is uitermate productief, ze dropt regelmatig fijne nieuwe tunes en EP’s. Naar alle waarschijnlijkheid zal ze heel snel een begrip zijn in Nederland. Ja, zelfs bij boomers en snobs. 

Babs weet altijd en overal indruk te maken, gewoon alleen al door zichzelf te blijven. Ze schrijft en produceert haar eigen nummers. Pure klasse natuurlijk! En ook qua uitstraling, open karakter en energie klopt het volledig. Babs is goudeerlijk en uitermate muzikaal. 

Dit jaar verscheen Half, haar meest recente EP. Half is van deze tijd, qua thematiek en gevoel. En er zijn veel mooie muzikale invloeden te horen, zoals funk, house en R&B. De EP is geen half werk en verslavend lekker, een perfect plaatje. Het is dan ook moeilijk een favoriete track te kiezen. Elke dag is het weer een ander. Vandaag kies ik even voor het nummer Spijt, volgens mij ga ik daar geen spijt van krijgen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.